Acum, rețete cu produsele noastre pe Unica.md!

Arhiva video Linia fierbinte:+(373 22) 22 77 80

INCUBAȚIA

Fabrica de păsări «Floreni» SRL – este unica din Moldova care deține propriul incubator. Acesta este dotat cu echipament european modern «Pas Reform», care oferă posibilitatea de a produce peste 300 mii de ouă săptămânal sau 16 milioane de ouă anual.

Ouăle pentru incubație (hibrizi de pui «Cobb 500») sunt achiziționate din Germania. La sosirea în incubator, ouăle sunt păstrate în depozit în condiții optime. Ouăle sortate și selectate sunt trimise la fumigație (gazare).

După care ajung în camerele de incubație. După 18 zile, cu ajutorul unor coșuri speciale, ouăle sunt transferate în camerele de ecloziune, unde continuă incubația pentru încă 3 zile. Peste 21 zile are loc eclozionarea. Puii de o zi sunt sortați și vaccinați. După care, aceștia sunt mutați în sala de păstrare, acolo unde așteaptă transferarea în halele de creștere a puilor. Temperatura în sala de așteptare este de 25 - 27°С. După finalizarea procesului, toate echipamentele și materialele sunt spălate și dezinfectate. Atât pentru personal, cât și pentru puținii vizitatori, exigențele igienice sunt unice și foarte stricte – înainte de intrarea în încăpere, toți fac duș și își schimbă hainele. Doar respectînd cu strictețe regulile igienico-sanitare s-a obținut o eclozionare de 90%.

Un avantaj important îl constituie deținerea propriului generator de energie electrică și a unui sistem de aprovizionare cu apă, astfel, fiind minimizată dependența de factorii externi.

Sus