• DECIZIA
  Evaluării prealabile a impactului asupra mediului a activităţii planificate

  Descarca documentul
  29.12.2021
 • Marca comercială a anului 2019

  Încă un an "Floreni" SRL a obţinut cea mai mare distincție în cadrul Galei Businessului Moldovenesc, organizată de către Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI) pe data de 19 august.

  "Floreni" a fost distinsă cu Premiul Mare – "Mercuriul de aur" la categoria "Reputaţie şi Încredere", în cadrul concursului "Marca comercială a anului 2019".

  Mulțumim clienților pentru apreciere și echipei pentru implicare și effort în menținerea standartelor înalte sub marca"Floreni".


  28.08.2020
 • Schemele și fărădelegile primarului din Floreni!

  Odată cu venirea la putere a dlui Ruslan Crețu - noul primar din satul Floreni - renumita companie fondată în 1972 și cunoscută în întreaga țară, a început să se confrunte cu dificultăți! Noul primar a venit cu reguli noi și scheme....

  Ruslan Crețu are o bogată experiență în "rezolvarea" problemelor. Dovadă – trecutul său glorios și dosarele penale din Rusia!

  Conform raspunsului oficial din Federația Rusa în ceea ce privește persoana cetățeanului Ruslan Crețu, la momentul de față acesta este dat în căutare federală, iar anterior era în căutare pe dosarul Ц. ОР(М)-438/2017 CU OBLIGAȚIA DE A NU PĂRĂSI ȚARA!

  Nici după revenirea în Moldova, dl Crețu nu și-a schimbat năravurile! A pus la cale o schema nouă și a început….

  Atenția i-a fost atrasă de SRL"FLORENI"! Chiar dacă e o companie și un contribuabil mare, care oferă locuri de muncă pentru circa 1700 de persoane!! A hotărât unilateral că existentul contract privind devărsarea apelor reziduale nu este legal, iar datele contorului, montat și sigilat de organele responsabile, nu sunt corecte. Și-a creat o companie nouă "Verdinoflor"SRL, reprezentant al căreia este tot menționatul personaj.

  "Verdinoflor"SRL, fiind o piesă din schema primarului, nu vrea nici în ruptul capului încheierea unui nou contract de prestare a serviciilor, dar insistă achitarea acestora! Ca urmare, primarul, cu mânicile suflecate și ardoarea luptătorului de pe baricade, "fără vreun interes personal", purcede la "rezolvarea" problemei.

  Companiei SRL"FLORENI" îi este înaintată o factură în sumă de 480 000 lei, cu indicarea unității de măsură "serviciu", atâta timp, cât în mod normal, unitatea de măsură trebuie să fie м3. Evident o astfel de factură nu putea fi acceptată și a fost contestată!

  Dar acesta era doar începutul!!!

  Urmându-și schema, "alesul poporului" debranșează ilegal compania de la sistemul de canalizare din 6 până pe 14 iulie curent!!! Atunci când întreaga țară trece printr-o perioadă extrem de dificilă, o întreprindere importantă de producere a fost impusă să-și sisteze activitatea doar pentru faptul că a refuzat să intre în cârdășie cu primarul, a refuzat să îi accepte regulile unilateral impuse!!!

  Primarul și-a continuat războiul și a început să ponegrească SRL"FLORENI" prin toate metodele și sursele cunoscute, ajungând la intimidări, înjosiri publice, vulgaritate, bădărănism...., adaptînd un compartament specific anilor 90!

  Și iată o nouă factură, deja de 670 000 lei! O nouă factură, aceeași schemă - debranșarea!

  Scopul e evident – blocarea activității întreprinderii!!

  Noi toți, colaboratorii SRL "FLORENI", fiind cetățeni ai Republicii Moldova, nu mai putem activa în astfel de condiții!

  Am fost nevoiți să ieșim la un protest pașnic pentru a ne apăra compania și dreptul la muncă! Dreptul de a trăi și a munci la noi în tară, alături de părinții și copii noștri! Suntem hotărîți și vom merge până la capăt, până în pânzele albe!

  Ne adresăm către toate organele competente, NU FIȚI INDIFERENȚI, fiți solidari și demonstrați responsabilitate profesională și civică! OPRIȚI NELEGIUIREA dlui Ruslan Crețu – primarul satului Floreni!

  Lasați-ne să muncim acasă!

  31.07.2020
 • Scandal la Floreni, compania Floreni SRL a fost deconectată de la canalizare.  29.07.2020
 • Avicola Floreni SRL reclamă presiuni din partea autorităţilor locale din satul Floreni, raionul Anenii Noi. Principalul abator al companiei a fost nevoitsă - şi sisteze activitatea după ce, acum o săptămână, fabrica a fost deconectată de la sistemul de canalizare, gestionat de întreprinderea municipală din localitate.

  16.07.2020
 • Crearea unui laborator serologic

  În martie 2019, a fost finalizată construcția laboratorului serologic.
  Studiile serologice sunt efectuate în mod regulat cu echipamente moderne pentru monitorizarea și controlul situației epizootice în toate etapele de crește a puilor-broiler.
  Laboratorul oferă posibilitatea de a obține un rezultat asupra stării de imunitate a puiilor, începând cu primele zile de creștere.
  Laboratorul permite monitorizarea și obținerea rezultatelor în termen de 24 de ore.

  11.06.2020
 • Achiziționarea echipamentelor de prelucrare a soiei

  În noiembrie 2019, lucrările de instalare au fost finalizate la linia de procesare a soiei. Echipamentul instalat funcționează stabil, cu o capacitate calculată de la producător. În prezent, linia de procesare a soiei prelucrează aproximativ 60 de tone de cereale pe zi și aprovizionează fabrica de furaje cu o cantitate suficientă de șrot și ulei de soia.

  A fost elaborat conceptul privind extinderea ascensorului cu o creștere a volumului de depozitare a cerealelor cu 5 mii de tone.

  05.06.2020
 • Extinderea incubatorului și creșterea capacității de incubație cu 20%

  În 2020, a fost construită o clădire suplimentară (12 x 16 m) la clădirea principală a incubatorului. În care a fost instalată secția de incubare "700" din 4 mașini de incubare tip Smart Set ProTM 77 cu capacitatea 82 944 ouă fiecare. Această extindere asigură o creștere anuală a productivității de până la 25 de milioane de ouă pe an. Incubatorul este dotat cu tot ce este necesar: apă, electricitate, încălzire. Sistemele de climatizare și ventilație au fost modernizate și completate. Schemele de montaj pentru lucrările de construcție, rețelele de inginerie au fost implementate astfel încât în viitor să fie posibilă extinderea incubatorului cu noi secțiuni și creșterea productivității sale la 30 de milioane de ouă pe an.

  28.05.2020
 • Instalarea noului echipament la abatorul de prelucrare a cărnii

  Conform cerințelor Halal, a fost modernizată linia de sacrificare a păsărilor cu adăugarea unei căzi de electrocutare, cu posibilitatea de reglare largă a tensiunii și frecvenței curentului aplicat și a unui dispozitiv cu 2 cuțite de sacrificare. Echipamentul a fost instalat cu strictă poziționare cu direcția spre Mecca. Cu ajutorul echipamentelor noi, sacrificarea păsărilor se efectuează în conformitate cu cerințele UE și cu standardele Halal. Capacitatea de producție este de 4.000 de capete pe oră.

  20.05.2020
 • Instalarea sistemului de răcire a aerului în hale

  Sistemele de răcire a aerului din hale funcționează pe principiul scăderii temperaturii aerului în timpul evaporării apei. Ca elemente de bază se folosesc panouri de celuloză (PRA) care măsoară 2x3 metri. La momentul actual, peste 80 de hale sunt echipate cu sisteme de răcire.

  Utilizarea acestui sistem permite reducerea temperaturii aerului care intră în hală cu 5-6 grade în comparație cu temperatura exterioară a aerului. Sistemele de răcire a aerului (PRA) sunt utilizate pentru puii care au atins vârsta de 20 de zile în acele zile când temperatura exterioară este ridicată. Sistemul este controlat de un procesor din hală. Astfel, pentru păsări se creează condiții favorabile de temperatură pentru creștere.

  15.05.2020
 • 13.05.2020
 • Parcul auto

  Fiecare lot de carne de pui a mărcii comerciale "Floreni" este livrat la punctele de vânzare, în cel mult 24 de ore de la etapa finală de producție, cu ajutorul camioanelor frigorifice.

  Toate mașinile sunt echipate cu unități frigorifice de capacitate corespunzătoare, care sunt deservite tehnic anual.

  Pentru transportul zilnic de pui, a fost achiziționată o mașină specializată, care este complet pregătită și respectă parametrii stricți ai procesului de creștere. Menține temperatura aerului, nivelul de umiditate și conținutul de dioxid de carbon din compartimentul de transport cu o precizie ridicată.

  Autoparcul companiei totalizează 65 de unități de transport: 32 de mașini cu sistem de răcire și 33 de unități cu echipament suplimentar.

  07.05.2020
 • Am obținut certificarea ISO 22000

  Compania "FLORENI" a trecut cu succes certificarea sistemului de management al siguranței alimentelor conform standardului ISO 22000, bazat pe principiile HACCP (Analiza Pericolelor și Punctele Critice de Control), confirmând astfel siguranța maximă a ciclului de viață al produselor noastre în toate etapele de producție, de la incubarea ouălor de pui, procesul de prelucrare, ambalare, depozitare, transportare și încheierea cu vânzarea produselor prelucrate de pui în formă refrigerată și congelată.

  La evaluarea activității companiei pentru respectarea standardului ISO 22000, comisia de expertiză a acordat atenție unor criterii precum siguranța alimentelor, orientarea asupra consumatorilor, motivația și implicarea managementului în procesul de muncă, abordarea procesului și îmbunătățirea continua a acestuia.

  Acum compania "FLORENI" poate demonstra conformitatea sa cu standardele internaționale de siguranță a alimentelor pentru a corespunde mai bine standardelor înalte ale clienților noștri dragi.

  17.04.2020
 • 13.04.2020
 • Scrisoare deschisă
  către Domnul Ion Ceban
  Primar General al municipiului Chișinău

  10 aprilie 2020

  La data de 7 aprilie 2020, "FLORENI" SRL a adresat un mesaj în adresa Dvs în care și-a asumat responsabilitatea și garanțiile, că după ce perioada de pandemie va lua sfârșit, la prima cerere a autorităților publice locale, va evacua pe cont propriu gheretele de pe străzile capitalei, unde au început lucrările de reconstrucție a drumurilor/trotuarelor/gazoanelor, cum ar fi Alba Iulia și bv. Moscovei, inclusiv materialele de construcție ale fundațiilor.

  In discuțiile cu pretorul și vicepretorii sectorului Buiucani pe marginea căutării unui compromis de a nu evacua punctele commerciale de pe strada Alba Iulia pe perioada de pandemie, am venit cu propuneri de compromise și solutii inginerești pe cont propriu. Dlor ne-au comunicat că lucrările de reparație a gazonului sunt un proiect prioritar, banii sunt alocați și loc de compromis nu există. Nu au fost acceptate nici un argument, inclusiv și că patru vînzătoare vor ramîne fără loc de munca, inclusiv că locatarii blocurilor din cartier nu vor avea posibilitatea de a procura produse din carne de pasăre direct de la producător și în imediată apropiere. Nu a contat nimic. Punctul commercial de pe Alba Iulia, 200 a fost evacuat forțat în dimineața de 10 aprilie 2020, orele 05:30, în lipsa reprezentanților "FLORENI" SRL.

  În ce ordine se pun la general prioritățile? Pentru cine se amenajează in prioritate gazoane în perioada de pandemie? Multe întreprinderi au fost nevoite sa sisteze activitatea… Mulți cetațenii rămîn fără locuri de muncă… Pentru care dintre noi contează acum mai mult alocarea banilor în frumusețea unui gazon decît sanătatea, păstrarea locului de muncă și disponibilitatea de a cumpara un produs alimentar fără riscuri?...

  Compania "FLORENI" SRL s-a adresat de nenumarate ori în adresa Dvs cu solicitări respectuoase în vederea abordării unei atitudini obiective fată de producătorul autohton în procesul de evacuare a gheretelor într-un câmp legal și social echitabil. Rugăm respectuos sa fim auziți.

  Administrația "FLORENI" SRL

 • Certificat Halal

  Compania "Floreni" SRL a intreprins un pas important în direcția dezvoltării exportului de carne de pui în țările islamice și a confirmat respectarea standardelor Halal prin certificarea întregului lanț de produce a MC "FitFoods".

  "Floreni" SRL are o atitudine respectuoasă față de tradițiile și credința clienților săi. De acum încolo și în Republica Moldova există posibilitatea de a achiziționa carne de pasăre, corespunzătoare standardelor Halal, în rețelele de comercializare cu amănuntul al companiei, precum și în toate punctele de vânzare care comercializează produse sub MC "FitFoods"

  04.04.2020
 • Nu majorăm prețuri

  În legătură cu pandemia de coronovirus, recent, a apărut informația, că multi agenți economici majoreaza prețurile, in legatura cu cresterea semnificativa a cererii.

  Compania "Floreni" declară că este solidara cu clienții sai, si declara ca prețurile produselor, vor rămâne neschimbate.

  Într-o perioadă atât de dificilă pentru toți, ar trebui să ne sprijinim reciproc și să nu încercăm să beneficiem de situația actuală.

  Fii sănătos, ai grijă de tine și de familia ta!

  04.04.2020
 • FIȚI INFORMAT!
  PROTECȚIA ÎNSEAMNĂ SĂNĂTATE!

  FIȚI PREGĂTIȚI:

  1. Informați-vă doar din surse credibile!
  2. În caz de apariție a simptomelor de gripa sau răceala – cereți ajutor medical: apelați la 112 și/sau medicul de familie! Nu vă deplasați desinestătător la instituțiile medico-sanitare! Nu administrați medicamente și nu vă tratați individual!
  3. Stați acasă! Ieșiți doar în caz de necesitate stringentă!
  4. Evitați aglomerațiile! Respectați distanța dintre persoane de cel puțin 1 metru!
  5. Evitați să atingeți cu mâinile ochii, nasul sau gura!
  6. Nu utilizați obiectele personale ale altor persone (pahare, farfurii, tacâmuri etc).
  7. Dacă ați călătorit în zonele afectate de COVID-19 sau ați fost în contact cu o persoană bolnavă - autoizolați-vă pe cel puțin 14 zile și anuntați imediat medicul de familie! Respectați recomandările medicilor! Nu intrați în contact direct cu nici o altă persoană! Simptomele ar putea apărea în cel puțin a 5 zi!

  ACTIONAȚI!

  1. Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun sau folosiți soluții dezinfectante pe bază de alcool!
  2. Dacă tușiți și/sau strănutați – acoperiți-vă nasul și gura cu pliul cotului sau cu un șervețel de unică folosință pe care îl aruncați imediat în coșul cu gunoi și spălați sau dezinfectați mâinile!
  3. Dezinfectați suprafețele care sunt atinse frecvent de mai multe persoane ( mânere, balustrade etc.) cu soluții dezinfectante pe bază de clor sau alcool!

  NOI LUCRĂM PENTRU FIECARE DINTRE VOI!
  CU SCOPUL PREVENIRII INFECTĂRII CU COVID-19 - ACCESUL ÎN GHERETĂ VA FI PERMIS DOAR A CÂTE UN CUMPĂRĂTOR!
  CONTĂM PE ÎNȚELEGERE ȘI STIMĂ RECIPROCĂ!
  ÎMPREUNĂ VOM ÎNVINGE!

  16.03.2020
 • Compania "Floreni" participă la expoziția "Fabricat în Moldova"

  Compania "Floreni" din an în an participă la expoziția "Fabricat în Moldova" organizată de Camera de Comerț si Industrie a Republicii Moldova. Este cea de-a XIX-a ediție a expoziției dedicate produselor fabricate în Moldova. Beneficiați de reduceri la produsele mărcii "Floreni" vizitînd standul companiei până duminică 2 februarie.

  30.01.2020
 • Ceremonie de recompensare a câștigătorilor în competiția națională "Notorium"

  Pe data de 29.11.2019 a avut loc o ceremonie de recompensare a câștigătorilor în competiția națională "Notorium". De câțiva ani consecutivi, "Floreni" participă și primește cel mai înalt premiu al competiției - Trofeul. Mulțumim tuturor celor care au participat la vot. Marca "Floreni" este recunoscută de-a dreptul de către consumători printre alți producători și mărci comerciale.

  02.12.2019
 • Marca Anului se statorniceşte la "FLORENI" S.R.L.

  Compania "FLORENI" S.R.L. este deţinătoare a unei noi distincţii Mercuriul de Aur, marele premiu acordat în cadrul concursului naţional Marca Anului-2018.
  Compania îşi exprimă deplina sa recunoştinţă tuturor celora care şi-au adus contribuţia la înfăptuirea acestei reuşite.

  06.06.2019
 • Festivalul cărnii la Anenii Noi

  La 25 mai current, or. Anenii Noi a găzduit o expoziţie gastronomică a produselor din carne, care s-a desfăşurat sub auspiciile Consiliului raional. La acest eveniment şi-au expus produsele atât agenţi economici din localitate, cât şi mari producători din ţară: Mezelini, Salamer, Pukoven ş.a. Compania "FLORENI" S.R.L., lider incontestabil pe piaţa cărnii de pasăre, a surprins plăcut vizitatorii care au degustat bucate preparate din carne marinată de pasăre, marca "Mai gustos", sau au ales să cumpere, la preţ accesibil, carne preparata la grătar.
  Expoziţia a fost vizitată de cca 15.000 de persoane.

  06.06.2019
 • La Hramul oraşului Bălţi

  Pe data de 22 mai 2019 compania "FLORENI" S.R.L. a luat parte la evenimentele organizate cu prilejul serbării Hramului oraşului Bălţi. Orăşenii au avut ocazia să participe la o degustaţie oferită de companie, să aprecieze bucatele preparate din carne marinată de pasăre, marcă "Mai gustos" (lansată recent), să savureze suculenta carne gătită cu iscusinţă la grătar de bucătarii noştri şi, totodată, să se aprovizioneze cu carne de pasăre la preţ redus.

  06.06.2019
 • Vă invităm la expoziția Fabricat în Moldova

  În perioada de la 30 ianuarie pînă la 03 februarie, vă invităm la expoziția Fabricat în Moldova, unde veți putea cumpăra carne proaspătă de pui broiler direct de la producător autohton, cu prețurile mai jos decît în punctele comerciale. Vă așteptăm!

  02.01.2019
 • Tîrgul Crăciunul Acasă

  În perioada 21.12.2018-25.12.2018 în cadrul expoziției Crăciunul Acasă, care a fost organizată de CIE Moldexpo, SRL Floreni are în mod traditional un rol activ. În acest an compania a introdus un nou concept:

  O nouă cabină de expoziție unde în fiecare zi a avut loc o loterie, cu participarea clienților și cîștigătorului I s-a acordat coșul alimentar marca "FLORENI" și asta nu e tot!

  Pentru fiecare achițitie, cumpărătorul a primit un cadou garantat: stilouri, recipient pentru alimente și prosoape.

  Mulțumim tuturor pentru participare!

  27.12.2018
 • Degustare a cărnii de pasăre la Hramul Chişinăului

  Compania "Floreni" are plăcerea de a invita locuitorii şi oaspeţii capitalei să savurăm împreună atmosfera acestei deosebite sărbători.
  Compania păstrează cu grijă tradiția şi va fi onorată să vă aibă alături şi de această dată la tradiţionala degustare gratuită a preparatelor marca "Floreni".
  Vă așteptăm cu drag lângă Primăria mun. Chişinău, pe bd. Ştefan cel Mare, 83.

  12.10.2018
 • Parcursul european al companiei "Floreni"

  Octavian Calmîc, viceministru al Economiei, şi Gheorghe Gaberi, Director General al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), însoţiţi de reprezentanţi ai mass-media, au vizitat compania "Floreni" SRL, cel mai mare producător de carne de pasăre din Republica Moldova (60% din producţia globală). Oaspeţii au fost informaţi despre procesele de producţie, au vizitat incubatorul, fabrica de nutreţuri combinate, abatorul, halele de creştere a puilor.

  Aderarea companiei la programul naţional de finanţare "MoSEFF" a constituit un important suport economic pentru modernizarea tuturor sectoarelor de activitate ale companiei, în conformitate cu cerinţele stabilite pentru exportul produselor noastre pe piaţa europeană.

  La conferinţa de presă ce a urmat, Gheorghe Gaberi, Directorul General al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, a subliniat că în lista produselor pentru export carnea și ouăle de găină sunt prioritare.

  Curând urmează să aibă loc o reuniune a celor mai mari producători de carne de pasăre din Republica Moldova în cadrul căreia va fi analizat stadiul realizării de către companii a caietului de sarcini în vederea verificării de către reprezentanţi competenţi ai Buxelles-ului a cerinţelor de export. Condiţiile pieţei europene privind producerea cărnii de pui au fost aduse la cunoştinţa producătorilor moldoveni în anul 2013. În această perioadă companiile au optimizat substanţial procesul tehnologic, "Floreni" SRL. devenind lider incontestabil în acest sens.

  Directul General al ANSA a mai subliniat că pentru a beneficia de valorile pieţei europene este necesar de a responsabiliza producătorii în materie de garantare a calităţii şi siguranţei produselor alimentare. Un alt factor al eficientizării pieţei este colaborarea între agenţii economici care vor să exporte, partenerii europeni şi structurile de stat.

  La rândul său, Octavian Calmîc, viceministru al Economiei, a relevat progresele înregistrate de ANSA în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii laboratoarelor specializate şi instruirea specialiştilor, apropiind, astfel, momentul autorizării dreptului de a exporta pe piaţa europenă.

Introduceți numele dvs.!
Introduceți telefon sau e-mail!
Introduceți mesajul!
Atașați fișierul (jpg, png, pdf)
*nu mai mult de 4 MB:

Mesajul Dvs. a fost expediat cu succes!Vă mulțumim pentru recenzie.
Vom lua legătura cu Dvs. în curând.

Mesajul nu a putut fi trimis!